Ajatuksia vuodenvaihteessa

Hei. Olen Samuli Korhonen, ja suuri kunniani on toimia toimitusjohtajana sekä yhtenä yrittäjistä Propagandassa ja Trustissa. Varoitus: kirjoitus sisältää myös omakehua.

Vuodenvaihteessa on tapana katsoa edellistä vuotta ja suunnitella seuraavaa. Vuodenvaihde on se aika, kun kuntosalit täyttyvät, dieettiohjeet otetaan käyttöön, ja kaikki aikovat tehdä tulevasta paremman vuoden kuin edellinen. Kirjoitan tähän muutaman sanasen omista ajatuksistani aiheesta juuri nyt.

Meille vuosi 2017 oli kaikkien aikojen vauhdikkain ja tapahtumarikkain, mutta myös rehellisesti sanoen rankin ja repivin. Yrityksemme on tehnyt vauhdikasta kasvua ja olemme sännänneet moneen uuteen juttuun mukaan. Olemme etsineet rajojamme ja uskon, että olemme nyt osittain löytäneetkin niitä. Viime vuosi piti sisällään huikean määrän uusia hienoja onnistumisia ja aluevaltauksia. Saimme uusia upeita asiakkaita. Avasimme uusia kumppanuuksia ja yhteisyrityksiä. Kaikkien näiden mainitseminen erikseen tässä kirjoituksessa on mahdotonta. Ennen kaikkea saimme ison määrän perinteistä kantapääoppia, kun saimme monta kertaa todeta: ”Eihän tämä toimikaan näin”. Tästä viimeisestä olen tällä hetkellä aivan valtavan innoissani.

Vuonna 2017 tapahtui hienoja asioita. Etelä-Pohjanmaalla vakiinnutimme paikkaamme markkinointiviestintäkentässä entisestään. Saimme olla Into Seinäjoen markkinointiviestintäkumppani ja jatkoimme Etelä-Pohjanmaan Pytingin kanssa alueen suurimpien messujen, Pytingin, Sarka- ja Käsityömessujen markkinointia. Saimme alkaa yhteistyöhön A-Rehun ja Atria Tuottajien kanssa ja nyt teemme heidän markkinointiviestintäänsä viikoittaiselta pohjalta. Yhteistyömme jatkuu Lakean kanssa, joka rakennuttaa vahvalta arvopohjalta hyvän johdon alaisena laadukasta kerrostaloasumista, myös puusta, ympäri Suomenmaan. Me laajensimme toimintaamme 2017 myös Vaasan suuntaan. Luonnollisesti saimme tehdä yhteistyötä lukuisien muidenkin asiakkaiden kanssa. Innoissani olen myöskin yhteistyöstä, jota käynnistellään parhaillaan Seinäjoella toimivien muiden mainostoimistojen, Into Seinäjoen ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun kesken. Sen hedelmiä julkaistaneen keväällä. Etelä-Pohjanmaa on viriili markkina-alue, josta riittää iloa ja tekemistä tuleviksi vuosiksi.

Kunniakas tamperelainen luova suunnittelutoimisto Trust Creative Society liittyi osaksi meitä vuoden 2016 lopulla. Yhteistä taivaltamme on nyt takana siis hieman yli vuosi. Trustilaisten myötä saimme kokonaisuuteemme laadukasta osaamista konsepti- ja brändisuunnittelusta sekä pakkaussuunnittelusta. Trustilla on pitkään ollut vahva osaaminen ruoka- ja elintarviketeollisuudessa, minne taas oikeastaan Propagandan ovet eivät olleet koskaan vahvasti auenneet. Väitän, että trustilaisten joukossa on sellaista osaamista, jota ei tästä maasta muualta löydy. Pakkausosaamista vahvistettiin vielä entisestään, kun kesän jälkeen Func Food Finland siirsi FAST-urheiluravinteiden ja CocoVi-superfoodien pakkaustuotannot ja myymälämarkkinoinnit Trustille. Meillä on nyt kaksi huippubrändiä. Propaganda ja Trust. In Trust we trust.

Tampereen Propagandan toimiston osaamista laajennettiin vahvasti viime vuoden aikana. Koko yhtiössä noudatimme strategiaa, jonka tarkoituksena oli osaamispääoman lisääminen. Monen uuden osaajan mukaantulo on lisännyt tuota pääomaa sellaiselle tasolle, että tänä päivänä uskallan puhua meistä asiantuntijaorganisaationa. Lahjakkuuksia palkattiin mm. strategiseen osaamiseen, konseptisuunnitteluun, asiakkuuksien hallintaan, verkko-oppimiseen ja digitaaliseen markkinointiin. Vuoden 2018 alkupuolella panostamme tämän osaamisen esiintuomiseen. Myös Tampereen toimistolle saimme koko joukon uusia asiakkaita ja hymyssä suin saimme jatkaa myös entisten kumppaniemme kanssa. Propagandan Tampereen toimiston vahvuutemme on ehdottomasti monialaosaaminen. Asiakkaamme tulevat niin monesta sektorista, että ammattitaito ja osaaminen vuotaa hienosti toimialarajojen ylitse.

Me lähdimme myös mukaan kahteen yhteisyritykseen. Toinen on palvelu nimeltään PairUp, joka tarjoaa verkkoportaalin Suomen kovimman vaikuttajaverkoston tavoittamiseen (www.pairup.fi) ja toinen yritys on verkko-oppimiseen erikoistunut Fune Trainer Oy. Verkko-oppiminen on meillä brändätty nimelle Propaganda-oppiminen ja toiminnassa mukana touhuaa asiantuntijana jo 27 vuotta verkko-oppimisen parissa toiminut Petri Virtanen. Ketterälle digitaaliselle oppimistavalle on yrityksissä selvästi nyt kysyntää.

Vuonna 2017 jumppasimme myös omaa brändiämme ja tekemistämme. Nyt kun teemme paljon, on hyvä miettiä, miten palvelumme tarjoamme. Tämä monenkirjava tarjonta voi vaikuttaa asiakkaiden mielessä sekavalta. Mielestäni viesti on nyt selkeä. Olemme jakaneet toimintamme viiteen kategoriaan, jotka ovat: mainonta, viestintä, brändit, digi ja oppiminen. Meillä on kolme toimistoa kahdessa kaupungissa: Propagandat Tampereella ja Seinäjoella sekä Trust Creative Society Tampereella. Meillä on yhteensä noin 50 lahjakasta ammattilaista valmiina palvelemaan asiakkaitamme. Vaikka juuri sinua. Ja meillä on yksi hieno maailma, missä elää ja toimia.

Me aloitimme Propagandan neljä ja puoli vuotta sitten pienehkönä yhdeksän hengen tiiviinä yhteisönä, jossa keskenään keskustelemalla oli kaikille koko ajan selvää, mitä kukakin seuraavaksi tekee. Nyt se ei enää mene niin. Nyt kun puhuu, kaikki eivät kuule. Me olemme viime vuonna päivittäneet tarjontaamme ja osaamistamme asiakkaillemme. Nyt meidän pitää sen lisäksi keskittyä oman toimintamme kehittämiseen. Me panostamme nyt parempaan johtamiseen, paranevaan viestintään ja oppivan organisaation kehittämiseen. Siinäpä meidän tärkeimpiä strategiaan kirjattuja asioita tuleville kuukausille. Käytämme elefantinsyöntiperiaatetta. Pala kerrallaan. Ei ole heti valmis.

Ja siitä siis olen innoissani. Viime vuosina olemme olleet monessa mukana. Ja kuten mainitsin, ei kaikki hommat ole puhtailla arvosanoilla maaliin menneet. Tämä taas on antanut hienoja mahdollisuuksia tarkastella omaa tekemistä ja mielettömiä mahdollisuuksia oppia koko ajan paremmaksi.

Mitä meillä sitten tapahtuu vuonna 2018? Uskon, että meillä tehdään tänä vuonna uudistumista. Meillä lanseerataan uusia palveluita. Meillä päivitetään tekemistä ja strategiaa ja sitten niitä muutetaan taas. Ensi vuonna meillä nauretaan ja itketään. Jaksetaan ja väsytään. Hoidetaan ylivoimainen ennätysmäärä asiakkaita, tehdään ikimuistoisia markkinointitekoja, kirjoitetaan blogeja, avataan verkkosivuja ja -kauppoja, lanseerataan tuotteita ja palveluita, kirjoitetaan konsepteja ja muistettavia sisältöjä, opitaan ja opetetaan ja säädetään taas aivan saatanasti. Tulossa on siis ihan tavallinen meidän vuosi!

Rakastan mun työtäni,

Samuli Korhonen
toimitusjohtaja

Tuohon mun kuvan alle keräsin somestani high lighteja vuoden varrelta. Katso kuinka tylsiä toimistopäivät mulla on.

Aiheeseen liittyvät työkalut