Jos tämä olisi Oscar-puhe

Pysähdyin hetkeksi miettimään kiitollisuutta. Arjessa sitä ehtii liian harvoin miettiä. Tai tuntea. Ja silloinkin hetkinä, jolloin ei yleensä ehdi sanoittaa sitä niille, joille kiitos kuuluu. Maanantaisinkin.

Joten mietin, että jos tämä työpäiväni olisi elämäni hienoin saavutus, ketä kiittäisin? Entä jos tämä olisi Oscar-puhe?

Kiipeäisin lavalle. Avaisin jännityksessä ryttäämäni lunttilapun. Siinä olisi takuulla tukisanalista ihan varmuuden varalta.

Ensin kiittäisin työkavereitani. Olen tainnut vihdoin löytää ympärilleni yhtä hulluja tyyppejä kun itsekin olen. On helpottavaa pystyä olemaan oma itsensä suurenkin työyhteisön keskellä.

Seuraavaksi kiittäisin asiakkaitani. Ovat opettaneet minulle periksiantamattomuutta ja sen, miten yhteistyö voi kasvaa myös ystävyydeksi.

Kiittäisin myös kannettavaa tietokonettani. Normaali parisuhde ei kestäisi kaikkea sitä hakkaamista ja kiroamista. Ja kahvinkeitintäni. Luulen, että se on lopulta enemmän henkistä kun fyysistä riippuvuutta.

Ja jos tämä olisi Oscar-puhe, kiittäisin pomoani, joka vajaa kolme vuotta sitten otti riskin ja palkkasi minut. Ilman aitoa tukea ja luottamusta olisin jo luovuttanut.

Sitten pitäisin pienen tauon ja kiittäisin viimeisenä lastani, joka on tuonut tärkeän vastapainon työlleni. Pyytänyt kanssaan keinumaan kun olen turhaan stressannut sitä huomista palaveria ja keskeyttänyt ajatukseni projektikatteista saippuakuplien puhaltelulla.

Sitten kapuaisin alas lavalta ja mahdollisesti kompastuisin helmoihini.

Ketä sinä kiittäisit tästä työpäivästä?

 

– Johanna Partanen

Aiheeseen liittyvät työkalut