Minä suojautuisin Suomi-neitoon

Suomen luonnon päivää vietettiin 26. elokuuta. Se oli ensimmäinen neljästä juhlapäivästä, jolloin juhlistetaan 100-vuotiaan Suomen luontoa. Aiheesta inspiroituneena tajusin meidän tarvitsevan juhlavuoden kunniaksi kotimaastokuvion. Suomen muoto soveltuu loistavasti modernin maastokuvion luomiseen.

Maastokuvion tarkoitushan on sulauttaa kantajansa ympäristöön. Siksi kuosista tarvitaan erilaisia värivariaatioita. Kaikkia ei kiinnosta perinteinen metsään meno vaan myös puistoissa ja puutarhoissa pitää olla mahdollisuus maastoutua. Vesille tarvitaan tietenkin Suomen lipun sinisestä kumpuava klassinen sininen versio.

Erilaiset variaatiot maastokuviosta tuntuvat olevan aina muodissa. Tunteita herättävään kuvioon liitetään voimakkaasti eri asenteita, elämäntapoja ja vakaumuksia. Sateenkaarivärityksellä tehtyä maastokuviota en ole vielä nähnyt käytettävän, mutta ajatuksena se on erittäin raikas. Se soveltuisi myös täydelliseen maastoutumiseen 1.5. suomalaisen työn päivänä Tampereen Koskipuistossa. Asvalttiviidakkoon tarvitaan tietenkin hillitty harmaa tyttöversio pehmennettynä vaaleanpunaisella.

Itse paljon metsässä liikkuvana tarvitsisin turvaversion alkavan metsästyskauden ajaksi. Tapanani kun on kuljeskella paljon samoja polkuja peurojen kanssa. Umpioranssi olisi liian räikeä, joten vihreä oransseilla yksityiskohdilla olisi minun valintani.

 

– Helimaaria Utriainen

Aiheeseen liittyvät työkalut