Pöhinää

Oho! Mitä kävi? No sinä päädyit meidän PÖHINÄÄ-palstalle. Täältä pääset lukemaan propagandalaisten omia blogitekstejä ja toimiston tuoreita kuulumisia.

Rakas, (epä)täydellinen maailmani

Meillä on Propagandassa vakiintunut tapa koota porukka kasaan noin kuukauden kahden välein pysähtymään erilaisten teemojen ympärille. Kutsumme näitä ”varteiksi”, vaikka kyllähän siinä yleensä kyse on tiimasta. Vartit on nimetty vetäjänsä mukaan: toimari, luovari, kielari (juu juu, kielenhuoltajapa hyvinkin) ja kehittäjä. Viimeinen olen minä – kehittäjähahmo ja ikuinen kyseenalaistaja.
lue koko juttu

”Miksi sä olet töissä siellä?” Kuinka monesti sinulta on kysytty tätä tai kuinka usein olet miettinyt asiaa? Useammin olet varmasti vastannut kysymyksiin "mitä teet?" tai "missä olet töissä?". Mutta mieti nyt hetki, miksi työskentelet nykyisessä työpaikassasi ja jatka sitten vasta lukemista.
lue koko juttu

Haluamme sut: Web Developer

Haluatko päästä mukaan vaihteleviin ja vaihtuviin verkkosivuprojekteihin sekä erilaisiin kampanjatoteutuksiin? Kaipaatko ympärillesi luovuuteen kannustavaa kulttuuria ja lähes puolta sataa kaikin puolin mieletöntä työkaveria?
lue koko juttu

Olen onnekkaassa asemassa, koska olen saanut pitää tänä syksynä lähimmän esimiehen ominaisuudessa 23 kehityskeskustelua. Voi kuulostaa paljolta, mutta on etuoikeutettu tunne saada istua jokaisen kanssa muutamaksi tunniksi alas ja vaihtaa rauhassa kuulumisia.
lue koko juttu

Hyppää tänä syksynä kuvien virtaan

Syksy pimenee ja illat pitenevät. Mitäpä jos hypättäisiin pariksi tunniksi jonnekin aivan muualle? Pois töistä, pois arjesta. Hypätään kuvien virtaan ja visuaalisiin tarinoihin... Niin, onhan mainoksetkin niitä, mutta minä puhun nyt elokuvista!
lue koko juttu

Mihin NIKE tarvitsi Colin Kaepernickiä?

Noniin. Nyt ne sen tekivät. NIKE julkisti maanantaina sopimuksen Colin Kaepernickin kanssa. Kaepernick muistetaan sinä pelaajana, joka aloitti polvistumisrituaalin amerikkalaisen jalkapallon peleissä protestoidakseen poliisin käyttämää väkivaltaa mustia nuoria miehiä kohtaan.
lue koko juttu

Muista hengittää

Nyky-yhteiskunnassa suorittaminen vaikuttaakin olevan normaali olotila, nautit siitä tai et. Tehtäväsi on suorittaa päivän aikana x määrä asioita, ja tietenkin mitä nopeammin sen parempi. Oravanpyörämme tuntuu rullaavan vuosi vuodelta aina vain nopeammalla tahdilla.
lue koko juttu

Verkkokauppa, yrityssivusto, blogi, kampanjasivusto – jokaisen verkkosivuston takana on aina jonkinlainen web-palvelin. Erilaisia web-hotelli- ja palvelinratkaisuja on markkinoilla ylettömästi, mutta siitä huolimatta me Propagandalla lanseerasimme oman palvelinpalvelumme viime syksynä.
lue koko juttu

Lomalle, mars!

49 tuntia tämän projektipäällikön kesäloman alkuun. Vähintään yhtä monta ajatusta jotka harhailevat päässä. Yritä tässä nyt sitten päästä lomatunnelmaan.
lue koko juttu

TOIMARI GRILLAA

Kivaa kesän alkua kaikille. Nyt kun kelitkin ovat kohdelleet meitä suopeasti, on aika suunnata ajatukset siihen tärkeimpään. Nimittäin grillaamiseen. Ja vielä tarkemmin savustamiseen.
lue koko juttu

Erilainen on oikeanlainen

Oletko koskaan miettinyt, miten paljon oma persoonallisuutesi vaikuttaa työskentelyysi ja siihen, miten olet vuorovaikutuksessa työkavereiden sekä asiakkaiden kanssa?
lue koko juttu

Digi, tämän päivän imuri

Viime vuodet eivät ole tarjonneet internetin saralla isoja mullistuksia samalla tavalla kuin joskus aiemmin sen historiassa. Sosiaalisen median ja mobiilikäytön kasvu ovat olleet jo pitkään tuttua huttua webin kehittyessä samanaikaisesti moneen suuntaan. Vain kehitys on jatkuvaa.
lue koko juttu

On sumuinen aamu kuvitteellisella Chappawagga-järvellä jossain Amerikan erämaassa. Kaukaisuudessa siintelevät mahtavat kalliovuoret. Vesi on tyyni ja järven päällä liitelee majesteettinen kotka. Tässä tarinassa järven rannalla asuu kuvitteellinen intiaaniheimo. Kanoottia valmistellaan joka-aamuista kalastusretkeä varten.
lue koko juttu

Ajatuksia vuodenvaihteessa

Hei. Olen Samuli Korhonen, ja suuri kunniani on toimia toimitusjohtajana sekä yhtenä yrittäjistä Propagandassa ja Trustissa. Varoitus: kirjoitus sisältää myös omakehua.
lue koko juttu

Fontin anatomiaa

Sain jokin aika sitten haastavan toimeksiannon. Kuvittaja Linda Saukko-Rauta kysyi, pystymmekö toteuttamaan hänen käsialastaan fontin helpottamaan hänen työtään. Tällä tavalla hänen ei tarvitsisi kirjoittaa kaikkea tekstiä käsin vaan suuretkin tekstimassat pystyisi latomaan nopeasti näppäimistöllä.
lue koko juttu

Uskallatko uskoa unelmiisi?

Unelmat ja työ. Niitä olen pohtinut viime aikoina enemmän kuin koskaan. Tapaan päivittäin ihmisiä unelmineen. On yrittäjiä uuden tuote- tai palveluidean kanssa. Heidän unelmansa on ottamassa vasta ensimmäisiä varovaisia askeleitaan. Yhdessä mietimme, kuinka noista uusista ideoista voidaan kertoa maailmalle.
lue koko juttu

Tissit, kaljaa ja ampiaispesä

Meillä oli pitkään töissä sisäinen pikkutuhma vitsi. Siinä leikiteltiin vastauksellamme, jos asiakas pyytää meiltä hyviä ideoita. Jos haluaisimme pelata varman päälle, vastauksemme voisi olla jokaiselle asiakkaalle: ”Pannaan siihen tissit.” Miksi? Koska seksi myy.
lue koko juttu

Tämä projekti saa mennä metsään!

Koska olet viimeksi käyskennellyt metsässä? Eilen, viime vuonna vai 20 vuotta sitten? Usein sanotaan, että nykyihminen on vieraantunut luonnosta ja kokee sen yhdentekevänä tai jopa pelottavana. Asia on varmasti näinkin, mutta onneksi tunnelin päässä vilkkuu valoa.
lue koko juttu

Rakkaudesta markkinointiin

Pienestä pitäen on ollut selvää, että minun juttuni on markkinointi. Ei ollut vaihtoehtoja, ei back-up plania. Halusin olla mainostoimistossa töissä, kun kasvan isoksi – piste.
lue koko juttu

Minä suojautuisin Suomi-neitoon

Suomen luonnon päivää vietettiin 26. elokuuta. Se oli ensimmäinen neljästä juhlapäivästä, jolloin juhlistetaan 100-vuotiaan Suomen luontoa. Aiheesta inspiroituneena tajusin meidän tarvitsevan juhlavuoden kunniaksi kotimaastokuvion.
lue koko juttu

Jos tämä olisi Oscar-puhe

Pysähdyin hetkeksi miettimään kiitollisuutta. Arjessa sitä ehtii kai liian harvoin miettiä. Tai tuntea. Ja silloinkin vain hetkinä, joita ei yleensä ehdi sanoittaa niille, joille kiitos kuuluu. Maanantaisinkin.
lue koko juttu

Kesäsimulaattori 2017

Kesäloma tuli, kesä jäi. Rankkasateet piiskavat ikkunoita ja ulkoilma on, kuin lonkerotuopin läpi katsoisi. Itku tulee isoltakin ihmiseltä, kun ei pääse ulos lämpimän lehmän hönkäyksen höllittäväksi.
lue koko juttu

Hyvä ruoka ja parempi mieli

Perhe ja ruoka ovat mun tärkeysjärjestyksessä todella korkealla. Perhe tietenkin tärkeimpänä, koska en olisi mitään ilman perhettäni, vanhempien luomia lapsuuden muistoja ja opetuksia sekä kahden nuoren miehen värittämää vauhdikasta tulevaisuutta, jossa äiti ja isä yrittävät pysyä mukana. Perheen lisäksi muille ihmisille ympärilläni ei tule yllätyksenä, että säännöllinen hyvä ruoka on myös todella lähellä sydäntäni (muuten musta tulee kiukkuinen).
lue koko juttu

Mikään ei muutu, jos mitään ei muuta

Katson ulos lentokoneen ikkunasta useiden kilometrien korkeudessa ja mietin kahta viimeistä vuotta elämässäni. En olisi uskonut, että olen nyt tässä. Välillä katson hymyillen ympärilläni olevia ihmisiä, reilua kahtakymmentä työkaveriani. Minusta tuntuu, että voin sanoa olevani onnellisempi kuin koskaan aiemmin. Ja suurimmaksi osaksi se on tämän työn ansiota.
lue koko juttu

Haarlasta helteeseen ja takaisin

Eli kerran ihminen, joka teki mainoksia. Mainoksia sisälle, mainoksia ulos, mainoksia paperille, mainoksia näytöille. Sitten hän sai ajatuksen: ”Mitä jos pitäisin tauon?” Oma kaupunki oli rakas, mutta maailmassa oli muutakin nähtävää.
lue koko juttu

Kaikki erilaisia, kaikki tarpeellisia

Niin mainostoimistossa kuin muissakin työyhteisöissä ihmisten erilaisuus saattaa aiheuttaa haastavia tilanteita. Kun samaa projektia edistää tiimi, jossa on niin pikkutarkkoja pilkunviilaajia kuin suurpiirteisempiä sählääjiä, saattavat erilaiset näkökulmat synnyttää konflikteja tiimiläisten välille.
lue koko juttu

Kerroin hiljattain tarinan matkastani suunnittelijaksi parille uudelle työntekijällemme. Totesin heille, etten ole yhtä ruohonleikkuun täyteistä kesää lukuun ottamatta tehnyt mitään muuta kuin graafisen suunnittelijan töitä.
lue koko juttu

Luovan sisällön säveltämistä

Vähänpä tiesin vielä vuonna 2006, Tampereen yliopistossa kirjallisuustieteen opinnot juuri aloittaneena fuksina, mistä löytäisin itseni kymmenen vuoden päästä.
lue koko juttu

Nettisivustot nollasta sataan

Me Propagandalla käytämme sivustoprojekteissamme alustana suosittua avoimen lähdekoodin WordPress-julkaisujärjestelmää. Mikä WordPress oikeastaan on ja mihin sen saavuttama suosio perustuu?
lue koko juttu

Tehdäänkö erilailla?

Kaikkihan sen tietävät, että markkinoinnin täytyy säväyttää. Kun meitä päivän aikana pommitetaan kymmenillä tuhansilla markkinointiviesteillä, jotenkin pitäisi erottautua massasta. Mutta miten?
lue koko juttu

Hyvä visu syntyy sisällöstä

Toimistomme vaihtoi nimeä mainostoimistosta mainos- ja viestintätoimistoksi kuluneen vuoden aikana. Vaihdos tuntui minusta luontevalta, sillä olen työhistoriani aikana kokenut olevani tekemisissä enemmän viestinnän kuin mainonnan kanssa.
lue koko juttu

Se on vaan mainos…

On vuosi 1996 ja katselen isäni kanssa kolmos-kanavaa. Tulee mainoskatko ja hän sanoo: ”Jos jonkun tarvitsee mainostaa, sillä menee huonosti”.
lue koko juttu

Oman blogivuoroni kolkutellessa olan takana, pysähdyin konkreettisesti pohtimaan, mitä olen viime aikoina omassa arjessani miettinyt suhteessa mainontaan ja mediaan? Vastaus on luonnollisesti vanhempien vastuu lasten ja nuorten kokemuksesta nähtyihin ja kuultuihin mainoksiin.
lue koko juttu

Tuu jo kotia!

Kuvittele kaunis ja kuuma kesäpäivä omassa lapsuudessasi. Leikit ovat vauhdikkaita ja vapaus huumaavaa. Oman kotipihan mahdollisuudet ovat rajattomat ja kaverit parasta mitä tiedät. Ikkuna aukeaa ja kohta pihassa kaikuu äitisi huuto: “Tuu jo kotia!
lue koko juttu

All in

Saimme joulukuussa Nikon kanssa kutsun Tampereen Tapahtumatoimistolle kuulemaan meille siunaantuneesta uudesta projektista. Kasino Tampereelle.
lue koko juttu

Muutama päivä sitten julkaisimme tiedotteen, jossa kerrottiin mainostoimistomme ja Blockfest-festivaalin yhteistyön jatkuvan. Tiedote julkaistiin muutamissa sähköisissä medioissa ja se sai huomioarvoa myös sosiaalisen median puolella.
lue koko juttu