Tuu jo kotia!

Kuvittele kaunis ja kuuma kesäpäivä omassa lapsuudessasi. Leikit ovat vauhdikkaita ja vapaus huumaavaa. Oman kotipihan mahdollisuudet ovat rajattomat ja kaverit parasta mitä tiedät. Ikkuna aukeaa ja kohta pihassa kaikuu äitisi huuto: “Tuu jo kotia!”

Ensimmäisessä palaverissa Kauhavan kaupungin edustajien kanssa nyökytellään, tuohan on ihan loistava ajatus ja pieni innostus hiipi alitajuntaan. Vitsi tästä tulee mahtavaa. Olen huomannut, että varsinkin Pohjanmaalla on tärkeää tietää, mistä on kotoosin, joten kampanjan perimmäinen ajatus kotiinpaluusta ja juurista iskee tunteisiin kun metrinen halko.

Kotiin liittyvä symboliikka on ainakin itselle todella pyhä asia. Paluumuuttajana Ilmajoelle takaisin tulleena koko kampanja ja sen totetutus meni itsellä todella nopeasti ihon alle. Kun aihe on lähellä sydäntä, näihin hommiin on melko vaikea suhtautua objektiivisesti eikä onneksi tarvitsekaan. Tärkeä voimavara omassa työssä on se, että tunteet saavat olla vahvoja. Kiitollisuus siitä on vahvaa, että saa olla osana tällaisessä projektissa ja tiimissä, jonka jälki on timanttista.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan kampanjan slogan “Tuu jo kotia” on nerokas. Valitettavasti siitä en pysty ottamaan itselleni pisteitä, vaikka haluaisin, sillä ajatus oli pyörinyt jo useamman vuoden ajan Kauhavan kaupungin elinkeino- ja markkinointipäällikön Juha-Martti Kuoppalan mielessä. Ammattilaisten kanssa oli todella mahtavaa päästä tekemään hommia. Kampanjan saama palaute on ollut ihanan positiivista, selkeästi ajatus kampanjasta on muhinut Kauhavalla jo hetken. Myös eräs nimeltä mainitsematon mainostoimiston toimitusjohtaja on luvannut muuttaa Kauhavalle, vaikkei hänellä siellä kotia ole koskaan ollutkaan…

Tämä kampanja ei ole vielä kokonaisuudessaan tässä, odotellaan hetki, että aurinko maalaa Kauhavan kauneimmilleen ja sitten mennään taas täysillä. Kampanjan startista pääsette kuitenkin jo nauttimaan esimerkiksi sosiaalisessa mediassa pyörivän videon, bannereiden, tienvarsimainosten ja lehti-ilmoitusten kautta. Tuu jo kotia -videon näkee myös elokuvateattereissa. Uskoisin, että tämän kevään aikana viesti ei jää kenellekään epäselväksi. Joten muutkin kuin kauhavalaiset, mulla olisi kaino pyyntö teille, tulukaa ny jo teki kotia. Mä oon jo kotona.

Sanna Kivimäki

Projektipäällikkö, Seinäjoki

Sanna Kivimäki

Projektipäällikkö, Seinäjoki