Vauhdikas vuoden puolikas mainostoimistossa

Työharjoittelujaksoni Propagandan viestintäharjoittelijana on lopuillaan, joten nyt on tullut aika hieman summata ajatuksia ja kokemuksia.

Tulin tänne viattomana journalistiopiskelijana lokakuussa 2015. Osaamiseni painopiste on journalistisissa sisällöissä, mutta halusin oppia lisää tiedottajan työstä ja markkinointiviestinnästä. Siispä änkesin itseni Propagandaan tehokkaan Sanna Oinosen oppiin ja otin kopin mitä monipuolisimmista työtehtävistä aina tiedonhankinnasta iskulauseiden keksimiseen ja tiedotteiden rustaamiseen. Oli hauskaa päästä mukaan tekemään myös Restamax News -henkilöstölehteä.

Lisäksi sain jo harjoittelun alussa olla osallisena eräässä isossa projektissa, jossa asiakkaalle suunniteltiin kokonainen markkinointikampanja. Eli turhat luulot otettiin pois heti kättelyssä! Ensin ajattelin etten osaa eikä tästä varmaan tule mitään, mutta tekemällä oppii ja mikäs siinä tehdessä kun on mahtavan tiimin tuki ja kokeneempien arvokkaita neuvoja tarjolla kaiken aikaa.

Olen kirjoittanut ja korjannut, kirjoittanut taas uudelleen, soitellut lukuisia puheluita, haastatellut mielenkiintoisia ihmisiä ja oppinut rutkasti sisällöntuottamisesta, markkinointiviestinnästä ja tiedottamisesta. Hiki hatussa tekstejä kyhäillessäni pisti monta kertaa vähän naurattamaan kaikki ne kerrat, kun minulle on elämäni aikana sanottu: ”Kirjoittaminenhan on helppoa, jokainenhan sen osaa!”

 Niinpä niin. Viimeistään viestinnän parissa työskenneltyään oppii, miten äärettömän tärkeää on räätälöidä kullekin julkaisukanavalle ja asiakkaalle sopiva teksti. Niitä kaikkia koskevat ihan omat lainalaisuutensa, samalla kaavalla ei voi tehdä mitään. Pitää toimia nopeasti, mutta huolellisesti ja muistaa aina kuunnella asiakasta.

Propagandan toimistolla on riittänyt elämää. Välillä meininki on ollut kuin eläintarhassa ja täällä on kajahtanut milloin iloisia riemunkiljahduksia, milloin voittajien karjahduksia onnistuneiden projektien kunniaksi. Yhteishenki on ollut erinomainen ja propagandalaiset ovat tosi mahtavaa sakkia! Viihtyessä ja töitä tehdessä aika onkin humpsahtanut ihan huomaamatta viisi kuukautta eteenpäin ja nyt on vähän haikea olo. Täällä on ollut todella hauskaa ja samalla olen kuitenkin saanut joka päivä oppia jotakin uutta hyödyllistä.

Kiitän kaikkia propagandalaisia tästä ajasta ja toivotan rutkasti hyvää jatkossa. Pitäkää lippu korkealla ja pysykää sellaisina kuin olette!

Mimi Hagal, viestintäharjoittelija